Wat bied jij je werknemers?

Er zijn nog aardig wat cowboys in fysiotherapieland. Cowboys die op hun eigen wijze invulling geven aan de arbeidsovereenkomst met hun werknemers. Dat mag allemaal omdat er geen CAO is. Een groot verloop onder het personeel is dan ook geen uitzondering.

In loondienst of als ZZP’er.  Met een vast, variabel, of een combinatie van vast en variabel salaris. Met of zonder prestatietoeslag, salarisschalen, vakantiegeld, studie- en reiskostenvergoeding. Je hoort van alles. Behalve dan volledige transparantie, zodat het voor iedereen kristalhelder is waar men aan toe is.

Als werkgever loont het een idee te hebben over waarin jij je onderscheidt. Seth Godin noemt dit: Most vs Enough. Op welk vlak zijn jullie als praktijk nou “het meeste”? Het meest snel, het meest effectief, het meest flexibel, het meest klantvriendelijk? En op welke vlakken ben je gewoon genoeg? Genoeg up-to-date, genoeg contractafspraken?

Je kunt als werkgever natuurlijk concurreren op de hoogte van het salaris dat je werknemers biedt, of het aantal vrije dagen. Dat is een competitie met externe partijen die je continu moet blijven voeren. Door je werknemers een cultuur voor te schotelen waarin verbetering en ontwikkeling voorop staat hoef je deze externe concurrentiestrijd niet te voeren. Naast een bedrijfspand en wat software om mee te werken, biedt jij je werknemers in deze cultuur iets dat moeilijk zelfstandig te realiseren is.

Je zult op deze manier personeel aantrekken dat gedreven is om te verbeteren. Het dwingt je personeel hun kennis en kunde zo onder de knie te hebben, dat ze het ook aan anderen duidelijk kunnen maken. Als kers op de taart zullen er nooit scheve gezichten ontstaan door uiteenlopende contractvoorwaarden. Melius kan je helpen een dusdanige cultuur te ontwikkelen en implementeren. Het zal je een stevig fundament bieden van je bedrijfsidentiteit, een positieve uitstraling geven en je strategie verbeteren.

 

 

Auteur: Thaddeus Knops

always learning